Tietosuojaseloste

Tietosuoja

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018 alkaen. Tietosuoja-asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä, jota noudatetaan myös kunnan toiminnassa. Uudistuksen myötä henkilötietojen käsittelysäännöt tarkentuvat ja yhdenmukaistuvat EU-jäsenmaissa.

Henkilötietojen asianmukainen käsittely vahvistaa rekisteröidyn henkilön oikeuksia sekä lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Keskeistä tietosuoja-asetuksessa on muun muassa

• henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuuden painottaminen

• kerättävien henkilötietojen minimointi ja niiden virheettömyys

• avoimen informoinnin lisääminen.

Yleiset tietosuojakäytäntömme

Tietosuojan ja tietoturvan taso

Noudatamme kaikessa toiminnassamme sovellettavaa tietosuojalainsäädäntöä.

Mistä keräämme tietojasi?

Ainoastaan sinä voit toimittaa tietojasi meille. Käsittelemme tietojasi ainoastaan antamasi suostumuksesi mukaisesti. Voit toimittaa henkilötietojasi meille, esimerkiksi täyttämällä yhteydenotto lomakkeen tai tekemällä tilauksen.

Mitä ja miten sinun tietojasi kerätään?

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Käytämme yhteystietojasi vastaamaan esittämiisi tukipyyntöihin, yhteydenottopyyntöihin tai tilauksiin.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Kenelle jaamme tietosi

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ei luovuta tietoja säännönmukaisesti.

Tietoja luovutetaan niitä pyytävälle viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain mukaisesti. Tiedot ja asiakirjat ovat julkisia, ellei niitä ole nimenomaisesti lailla säädetty salassa pidettäväksi.

Jos pyydät salasanan palauttamista, IP-osoitteesi liitetään mukaan palautussähköpostiisi.

Tietojen säilyttäminen ja säännönmukainen poistaminen

Tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen: suojaamme tietojasi tekemällä niistä varmuuskopiot, joiden avulla voimme palauttaa tiedot, jotka voisivat kadota katastrofi- tai tietomurtotilanteissa.

Henkilötietojen poistaminen: Poistamme henkilötiedot heti, kun niitä ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne kerättiin tai muuten käsiteltiin. Esimerkiksi uutiskirjetilaukset poistetaan, kun uutiskirjeen tilaaja peruuttaa uutiskirje tilauksen.

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Kun kyse on henkilötiedoistasi, sinulla on aina tiettyjä oikeuksia suhteessa niihin.

Ensinnäkin sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietoja me olemme keränneet sinusta.

Toiseksi sinulla on oikeus pyytää mielestäsi virheellisten tietojen oikaisemista, mikäli sellaisia on.

Kolmanneksi sinulla on myös oikeus pyytää kopiota henkilötiedoista tai pyytää meitä poistamaan tietosi, jos meillä ei ole enää tarpeenmukaisia tai perusteltuja syitä käyttää niitä. Käsittelyn rajoittamisvaatimuksesta tai tietojen poistovaatimuksesta huolimatta käsittelemme henkilötietojasi, jos käsittelylle on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy tai lainsäädännöllinen velvoite.

Neljänneksi sinulla on myös oikeus vastustaa ja rajoittaa henkilökohtaisten tietojesi käsittelyä. Voit vastustaa keräämiemme henkilötietojen tarpeenmukaisuutta, jos näet että keräämämme tiedot eivät ole tarpeenmukaisia palvelun saamiseksi (esim. jos kysyisimme perhesuhdetietojasi uutiskirje tilauksen yhteydessä, voisit kyseenalaistaa kysymyksen tarpeenmukaisuuden uutiskirjetilauksen osalta).

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Kuinka voit käyttää oikeuksiasi?

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksia, milloin tahansa, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@pohjois-karjala.fi tai postitse osoitteella Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Pielisjoen linna, Siltakatu 2, 80100 Joensuu

Mikäli et ole tyytyväinen tietosuoja käytäntöihimme, voit lähettää meille valituksen taikka huomautuksen aiheesta. Tarkistamme ja tutkimme valituksesi ja vastaamme sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Haluamme muistuttaa, että sinulla on myös täysi oikeus ottaa yhteyttä tietosuojaviranomaiseen ja kysyä heidän neuvoaan.