Pielisen Karjala 

Lieksassa tekijälle löytyy töitä

Työvoiman tarve on jatkunut Lieksassa tasaisena koronasta huolimatta, ja nuorten työllistymisen kannalta tulevaisuus näyttää valoisalta. Mahdollisuuksia on ja kannattaa rohkeasti kokeilla jotain ihan uutta.

Tarvetta on eritysesti seuraavissa tehtävissä:

  • teollisuustyöntekijät etenkin saha-, kumi- ja elintarviketeollisuudessa
  • matkailualalla kokit ja tarjoilijat
  • kuljetusalalla niin kuskit kuin asentajatkin
  • sähköasentajat
  • lähi- ja sairaanhoitajat sekä hoiva-avustajat

Väestön ikääntyessä työmarkkinoille tulevat nuorten ikäluokat ovat yhä pienempiä, joten heidän lisäkseen tarvitaan niin työperäistä maahanmuuttoa kuin ammatinvaihtajien kouluttamista uusille aloille. Avainasemassa työpaikkojen täyttymisessä on ammatillinen koulutus eri muodoissaan, kuten esimerkiksi ammattiopisto Riverian joustava oppisopimus. Yritysten työvoimantarpeeseen on pystyttävä vastaamaan kouluttamalla tekijöitä täsmällisesti tarpeesta lähtien.

Sivuston toitalieksassa.fi kautta Lieksan Kehitys Oy:lle tipahtelee viestejä halukkailta Lieksaan muuttajilta. Kiinnostuneita on ollut monilta aloilta, niin entisiä lieksalaisia kuin uusia tulijoita. Merkille pantavaa on, että useimmat heistä ovat korkeakoulutettuja, jotka hakevat alueelta osaamistaan vastaavaa työtä. Monipuolista osaamista tarvitaan. Me Lieksan Kehityksellä autamme mielellämme asunnon ja työpaikkojen löytämisessä koko perheelle. Uusi työ voi löytyä myös alalta, jota ei tule ensimmäisenä ajatelleeksi.

Etätyön yleistymiseen ja mahdollisuuksiin on ladattu paljon odotuksia. Lieksassa on avattu ensimmäiset vuokrattavat etätyöpisteet, ja moni on viettänyt korona-ajan työskentelemällä mökiltään Pielisen rannoilta.

Miksi sitten töihin juuri Lieksaan? Sanovat, että arki on täällä leppoisampaa. Aikansa voi käyttää työmatkojen sijaan siihen, mikä on oikeasti tärkeää, ja palkkansa asuntolainan sijasta elämään. Työlle ja vapaa-ajalle on helppo löytää tasapaino keskellä kauneinta kansallismaisemaa.

Satu LukkarinenSatu Lukkarinen
yritysasiantuntija
Lieksan Kehitys Oy LieKe

Ilmakuva Lieksasta / Mikko Tirkkonen 

Uusi työ voi löytyä myös alalta, jota ei tule ensimmäisenä ajatelleeksi.