Keski-Karjala 

Keski-Karjalalla on paljon tarjottavaa niin pysyville kuin liikkuville työntekijöille     

Keski-Karjalan kunnat, Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi, kärsivät suurista muuttotappioista erityisesti nuorten ikäryhmässä. Väki ikääntyy ja eläkeläisten osuus kasvaa suhteettoman suureksi väestöön nähden. 

Millä tämän kurssin saisi käännettyä positiiviseksi? Miten saada muuttotappio kääntymään voitoksi ja nimenomaan nuorten työikäisten kohdalla? Kuinka saada seutukunnan houkuttelevuus näkymään laajemmallekin? 

Koronapandemian aiheuttama poikkeusaika on tuonut tahattomasti mukanaan myös jotain hyvää. Olemme oppineet tekemään etätöitä, sellaisissakin tehtävissä, joissa aikana ennen koronaa ei olisi edes keskusteltu etätöiden mahdollisuudesta. Olemme ottaneet suuren digiloikan, jota tulee hyödyntää, kun houkutellaan seudulle uusia asukkaita. Meillä on hyvät tietoliikenneyhteydet, joten etätyö onnistuu melkein missä vaan.  

Keski-Karjalassa on tilaa ja puhdas luonto heti oven takana. Mahdollisuudet luontomatkailuun ovat erinomaiset. Asuminen on halvempaa ja väljempää ja peruspalvelut löytyvät joka kuntataajamasta. Voit löytää täältä omakotitalon järvinäköalalla helsinkiläisen kerrostaloyksiön hinnalla. Matka maakuntakeskukseenkin taittuu alle tunnissa, joten pendelöinti suuntaan sekä toiseen onnistuu helposti.  

Seudulla toimii peruskoulujen lisäksi kaksi lukiota ja yksi ammattiopisto, joten nuorille on tarjolla opintomahdollisuudet toisen asteen tutkintoon saakka kotoa käsin. Harrastusmahdollisuudet esimerkiksi liikunnan tai musiikin parissa ovat lähes rajattomat. Seudulla toimii Keski-Karjalan musiikkiopisto, aktiiviset kansalaisopistot sekä evankelinen kansanopisto. Yhdistystoimintaa löytyy myös laidasta laitaan. Jos olet kiinnostunut yritystoiminnasta, Keski-Karjalan Kehitysyhtiö KETI Oy auttaa Keski-Karjalan yrityksiä yritystoiminnan kaikissa vaiheissa.  

Keski-Karjalan kuntien välinen yhteistyö on mutkatonta. On helppo tarttua puhelimeen ja soittaa naapurikunnan kollegalle. Yhteisöllisyys ja aito toisista välittäminen näkyy, tänne on helppo muuttaa vaikka kauempaakin. Tervetuloa asumaan ja työskentelemään aitojen ihmisten ja puhtaan luonnon Keski-Karjalaan! 

Sari VesanenSari Vesanen
työllisyyskoordinaattori
Tohmajärven kunta

Tarja HakulinenTarja Hakulinen
työllisyyskoordinaattori
Kiteen kaupunki